Home News DBDH Medlemsmøde

DBDH Medlemsmøde

by Linda Bertelsen
DBDH medlemsmøde

6. December 2022, hos Grundfos i Bjerringbro

DAGENS TEMAER

– Udrulning af fjernvarme i DK og Europa
– Implementering af 4. generations fjernvarme
– Digitalisering i fjernvarmebranchen

Det sidste DBDH medlemsmøde afholdtes hos Grundfos i Bjerringbro den 6. december 2022.

Det blev en rigtig spændende dag på Grundfos, hvor et af temaerne var en status på udrulning af fjernvarme i Danmark og i EU. Vi mødte blandt andre Morten Helveg Petersen, MEP; Christian Bjerrum Jørgensen, UM i Berlin; Nicolai Kipp Dansk Fjernvarme; og en dansk kommune med konkrete eksempler på tiltag for at udrulle fjernvarmen.

Et andet tema vi dykkede ned i var Fjernvarmens rolle i fremtidens energisystem og udfordringer med 4. generations fjernvarme og digitalisering. Her kom vi også omkring det vi kalder ”Nye Vilde Løsninger”, hvor en teknologileverandør og et forsyningsselskab gik hånd i hånd og delte løsninger og resultater.

Fjernvarmetorvet er ved at være en fast del af et succesfuldt medlemsmøde – fjernvarmeselskaber og leverandører præsenterede her udfordringer som blev drøftet med deltagerne.

Formiddagen bød på site visits. Vi så selvfølgelig Grundfos produktion, men herudover fik vi også en fremvisning af varmepumpecentral og pumpestationer for spildevand og ATES v/ Gudenåens Energiselskab.

Dagen sluttede af med middag i Grundfos gæstehus på Frisholt. En udsøgt oplevelse!