DBDH deltagelse sammen med statsministeren i Ukraine

Date: 21/04/2016

En gruppe på 11 virksomheder deltog sammen med DBDH i statsministerens besøg i Kiev den 19. april, Denmark-Ukraine Business Forum, som havde fokus på energi og landbrug. Besøget blev den nytiltrådte ukrainske premierminister Volodimir Groismans første officielle statsbesøg, og tiltrak meget opmærksomhed fra energisektoren i Ukraine, som deltog i et clean tech seminar med fokus på bl.a. Verdensbankens projekt rettet mod fjernvarmesektoren og 8 udvalgte byer i Ukraine.

IMG_8975til web IMG_8982-tilweb

Under statsministerens besøg fik flere af repræsentanterne fra DBDH’s delegation lejlighed til at drøfte danske virksomheders mulighed for at komme med konkrete løsninger til de udfordringer Ukraines fjernvarmesektor står overfor.

Sammen med den danske ambassade i Kiev, havde DBDH organiseret et roadshow i kombination med statsministerens besøg til Ukraine. Således startede DBDH delegationen ud med et besøg til Vinnytsia den 18. april. Byen er en af de 8 byer der er omfattet af Verdensbankens låneprogram til fjernvarmesektoren, som over de kommende 4 år skal bruges til at opgradere fjernvarmesystemet i byen. Den nyudnævnte premierminister Groisman er tidligere borgmester i Vinnytsia, som på flere områder er frontløber. Delegationen blev modtaget i Vinnytsia City Council, hvor der blev afholdt teknisk seminar med deltagelse fra Vinnytsyamiskteploenergo. Efter seminaret besøgte delegationen en nyrenoveret kedelstation, som et eksempel på hvordan Vinnytsias fjernvarmesektor ønsker at prioritere modernisering og energieffektivitet.

Som den sidste by på fjernvarmeturen besøgte delegationen Mykolaiv den 20. april. Byen ligger i den sydlige del af landet ved Sortehavet. Der var stort fremmøde til det tekniske seminar, hvor også planerne for byens opgradering af fjernvarmesystemet under Verdensbankens projekt blev lagt åbent frem til drøftelse på seminaret. Projektet omfatter bl.a. modernisering af kedelstationer, udskiftning af ledningsnet, understationer, scadasystemer, ligesom udnyttelse af biomasse er højt på agendaen.

Energistyrelsen deltog sammen med DBDH delegationen på hele turen, repræsenteret af Anders H. Kristensen, som pt. er baseret i Kiev under energisamarbejdet med det ukrainske energiministerium, samt Anders Hasselager.

I december var alle byerne i Verdensbankens projekt på en uges studietur i Danmark, og besøget var således en opfølgning på dette. I delegationen deltog:

Kamstrup, Danfoss, Aalborg Engineering, Danish Energy Systems, Logstor, Silhorko- Eurowater, Grundfos, Isoplus, Desmi og Cowi.